torsdag 25 maj 2017

Coverpots

Många av våra kunder som kommer in i butiken letar en växt eller två som gåva. Många önskar också snygga fleråriga växter till terrassen, antingen för sig själva att titta på vid fikastunden eller så vill man fixa till det inför sommarens fester. 


T.o.m blåbärstry passar i nya Coverpots.
För detta ändamål har Teku-Pöppelmann krukfabriken lanserat en helt ny och billig lösning som passar fabrikens krukor. Serien heter Coverpots och vi bestämde oss på IPM-mässan i Tyskland i vintras att detta skulle vi prova. Vi bestämde oss för 2 modeller i två storlekar per modell. Vad tycks?

Dessa Coverpots är en billig och snygg lösning, 3 liters varianten kostar endast 4,20 € hos oss och 2 liters varianten 3,50 €. En stor fördel är att det finns vattenbehållare i botten för självbevattningsprincipen. Här kan man om man vill fylla ut med tyngre singelkross (för bättre stabilitet på blåsiga platser) eller med lecakulor.

Som tillägg finns också ett nylonsnöre som med kappillärkraftens hjälp lyfter vattnet in i själva krukan för fullständig självbevattning. Nackdelen är att för den billiga pengen får man inget överbevattningsskydd vid långvarigt regn utan är då tvungen att ställa växten under tak eller hälla ur det överflödiga vattnet.

Vår plantskola  använder just TEKU-Pöppelmanns krukor för våra växter och just 2-3L krukor som de allra vanligaste storlekarna. Det finns alltså hos oss ett mycket stort antal växter som passar till dessa nya Coverpots.


För att åskådliggöra hur enkelt man väljer växter som passar för Coverpots gjorde vi en liten runda i plantskolan med 4 st Coverpots i handen. Här är resultatet med både buskar, perenner och barrväxter:

 Populära blåbärstryn i
 2L Coverpots

 En snygg och förmånlig 
buxbom i 2L Coverpots
En clematis i 
2L Coverpots 
Kråkbärsris i 2L Coverpots


Rhododendron 'Vieno'
i 2L Coverpots

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar